Archives for Vegan

Go vegan: Tøyvask

FacebookTwitterStumbleUpon

Da jeg bestemte meg for å slutte å spise alle animalske produkter, bestemte jeg meg også for at fra nå av skal jeg ikke kjøpe nye ting som ikke er veganske, eller er testet på dyr. Så da vi gikk tom for tøymykner klikket jeg hjem en del forskjellige ting for en mer miljøvennlig og cruelty-free klesvask.

Produktene jeg klikket hjem (fra kinsarvik.no) var EcoClean tøyvask med lavendellukt, Ecover blekemiddel, og Ecover tøymykner.

IMG_0140

Det jeg derimot virkelig ikke forventet, var hvor mye bedre disse funker enn OMO og Comfort som jeg brukte tidligere. Først og fremst var det en ting som virkelig stakk seg ut med en gang – klærne tørker raskere! Jeg har ingen forklaring på dette, og skjønner ikke hvordan og hvorfor det skjer, men tørr vask på kortere tid er absolutt positivt!

En annen ting oppdaget jeg da jeg la sammen klær. Vanligvis pleier jeg å bli litt sånn “seig” på hendene etter å ha lagt sammen klær. Det føles som om jeg ikke har vasket hender på en stund, og er litt skitten enkelt og greit. Etter å ha lagt sammen klær som er vasket med disse føles hendene mine like rene etter å ha lagt sammen klær.

Sist men ikke minst – det hvite sengetøyet vårt er skikkelig hvitt igjen! Jeg brukte tidligere OMO for hvite klær på det, og selv om det ble rent ble det bare gulere og gulere for hvert bruk. Også om jeg brukte Vanish ol. på det. I dag vasket jeg det med 2ss av Ecover Laundry Bleach i tillegg til vaskemiddelet, og det ser ærlig talt ut som om jeg har kjøpt nytt sengetøy.


Alt i alt er jeg skikkelig fornøyd med å ha byttet til disse. Det eneste jeg eventuelt tenker å gjøre er å prøve vaskepulveret fra Ecover i stede for det flytende fra EcoClean. Det kommer i papirpose, i stede for stor plastflaske – noe som jeg ser på som veldig positivt. Så hvis det fungerer like bra kommer jeg nok til å bytte over til det.

Absolutt to tomler opp fra meg. Naturlig, bra for miljøet, bra for dyrene, og bra for oss 🙂