Archives for Life

16. desember 2014 vs 16. desember 2015

FacebookTwitterStumbleUpon

16. desember. 2014. 2015. I fjor markerte denne dagen datoen for avreise til Thailand der jeg var i en måned. I år er denne datoen en slags milepæl for hvor utrolig mye som har skjedd på ett år, hvor langt jeg har kommet som person, og hvor utrolig glad jeg er for hvordan ting har blitt.

16. desember 2014 – rock bottom. Jeg ble jeg skjelt ut på Gardermoen til jeg begynte å gråte – og så skjelt ut fordi at jeg gråt. Ikke det at det ikke skjedde ekstremt ofte (for det å bli skjelt ut i offentlighet skjedde mer eller mindre hver gang vi gikk ut noe sted sammen, og spesielt da om han hadde drukket). Jeg husker spesielt denne gangen ekstremt godt, for det var for første gang jeg på alvor tenkte at “sånn som dette vil jeg ikke leve lenger”, og med 100% alvor tenkte på å gjøre det slutt. For godt denne gangen. For slutt hadde det vært uendelige ganger, men vi ble alltid sammen igjen. Slik er det jo som regel i “abusive relationships”. Det er helt forjævlig, men så kommer det en periode der alt er rosenrødt og helt perfekt og får det til å virke som om det er verdt det, før det går rett i dass igjen. Problemet er bare at ting eksalerte mer og mer. “Shit hit the fan” oftere, mer alvorlig, over stadig mindre ting, og de “gode periodene” ble stadig kortere og dårligere. Til slutt var det ingen ting igjen.

Men – billettene og hotellet var betalt, bagasjen var levert, jeg stod der med billetten i hånden på andre siden av sikkerhetskontrollen og jeg hadde gledet meg til ferie lenge, så til Thailand dro vi. Og jeg er virkelig veldig glad for at jeg dro, for først og fremst fikk jeg en fantastisk ferie, men for det andre hjalp denne turen meg å innse at denne personen som jeg har kastet bort 3 år av livet mitt på ikke bare behandler meg på måter ingen burde behandle et annet menneske på, men også at det på ingen måte kommer til å bli bedre – og at jeg virkelig fortjener så utrolig mye bedre. Jeg begynte å pakke flytteeskene dagen etter jeg kom hjem.

I ettertid kan jeg ikke forstå hvordan jeg holdt ut med en person som behandlet meg sånn som det i de litt over 3 årene vi var sammen. Jeg har blitt utsatt for ting som burde blitt annmeldt, og jeg mistet meg selv som person. Ikke det at jeg hadde så mange venner før jeg ble sammen med han der, men når jeg gjorde det slutt satt jeg kun igjen med en eneste venninne. Familien visste naturlig nok ingen verdens ting om hva som foregikk, for jeg visste jo det at hvis de hadde visst om det hadde de gjort noe med det. De hadde jo selvsagt lagt merke til ting, blant annet usunt forhold til alkohol, at han ble ekstremt sur over “ingenting”, og at jeg gikk på eggeskall rundt han, men til den dag i dag vet de omtrent ingen ting om det, men det er også helt greit, og slik jeg ønsker å ha det. Omtrent ingen vet sannheten om hvordan ting faktisk var – kun to personer vet mye, men store deler av det tror jeg at jeg aldri kommer til å klare å si til noen.

5c6c43ec72795fdea04f57f405065f37

16. desember 2015 – Jeg bor fremdeles hjemme hos foreldrene mine, men jeg er halvveis ferdig med VG3, og både psykisk og fysisk har jeg det bedre enn på lenge. Det siste året har jeg blitt kjent med utrolig mange fantastiske folk, gjort utrolig mye gøy, og endelig hatt friheten til å være meg selv. Jeg har omsider for første gang på 4 år ikke lenger problemer med å ha lyden skrudd på på telefonen, og jeg får nesten ikke angst når jeg våkner til at jeg har fått melding. Målet er at jeg en dag veldig snart skal kunne få en melding eller bli oppringt uten at magen knytter seg.

De første månedene av dette året var veldig merkelige. Mye prøving og feiling i et forsøk på å finne ut hvem jeg egentlig er. Men den måneden i Oslo i sommer var virkelig det som fikk meg til å innse at alt kommer til å gå bra. Før det hadde jeg aldri vært helt for meg selv, og jeg innså at jeg faktisk var redd for å være alene (som i singel – for jeg trives veldig godt i eget selskap). Det å kjenne på at jeg faktisk klarer meg helt utmerket på egenhånd var noe jeg trengte.

Selv om dette året har vært fylt av både opp og nedturer er jeg utrolig fornøyd med hvordan ting er nå, og jeg ser frem til å se hva fremtiden bringer. Jeg ser spesielt frem mot de siste ukene av dette året: Julefeiring med familien, etterfulgt av jule/nyttårsferie med en av mine aller beste venninner. De siste ukene av dette året skal bli legendarisk bra, og jeg er ekstremt klar for 2016 som garantert blir et spennende år med studiestart, flytting, og forhåpentligvis masse gøye ting jeg ikke vet om enda. Jeg gleder meg.

 


Og så litt sånn avsluttningsvis:

Ting jeg har innsett (og akseptert som sannhet) siden 16. desember 2014:

– Voldtekt skjer også i forhold

-Det er ikke greit å bli skjelt ut offentlig 

-Det er ikke greit å bli forventet å lyve til alle på noen andres vegne

-Det at jeg er aktiv på sosiale media gjør meg ikke til “attention whore”

-Jeg skal ikke finne meg i at personen jeg er sammen med forsvinner i tre dager, ikke gir noen livstegn, for så å dukke opp og kreve at alt skal være som normalt.

-Å nekte meg gå ut uten å freake totalt ut og kreve å vite hvor jeg er, med hvem, og gi bevis på at jeg er hvor jeg sier, men å kalle meg for sykelig sjalu når jeg spør når personen kommer hjem er ikke greit

-I dette århundret er det ikke meningen at den ene parten skal gjøre alt husarbeid, og at den andre parten ikke bidrar, bare roter det til igjen på 5 minutt uten hensyn

-Det er ikke normalt å ikke kunne ha alkohol stående hjemme uten at det blir drukket opp innen neste dag

-Alle hater meg ikke, jeg er ikke dum eller stygg – grunnen til at folk backet unna var faktisk personen jeg var i et forhold med – ikke meg. 

-Når jeg gråter er den normale reaksjonen å trøste, ikke kjefte eller ignorere

-Å påstå at jeg “bare faker” når jeg ringer fra legevakten med umenneskelig vondt og 40 i feber om at de vil legge meg inn til observasjon over natten og nekte å komme hjem fra kompisen på andre siden av byen for å passe hunden er sinnsykt, og ikke noe som kan bortforklares.

-Det er ikke greit å få kjeft fire dager senere fordi “jeg fremdeles maser om at det var sykt shitty gjort”, og jeg ikke hadde fått en skikkelig unnskyldning engang.


 

De siste ukene… #1

FacebookTwitterStumbleUpon

 

Grilling og drikking på Skøyen

IMG_6131 IMG_6175

Koste meg ute i det fine været…

IMG_6207 IMG_6229

Skulle ut på byen med Chanel – vi endte opp med å drikke hjemme hos henne i stede og spise sushi. Good call!

IMG_6266 IMG_6274

Brukte siste kveld i Oslo på TweetUp i Frognerparken

IMG_6301 IMG_6312

Endte opp med å kjøpe ny iPhone litt halvveis på impuls da jeg ikke orket å lade 5s’en 4 ganger om dagen lenger. Veldig fornøyd! Og siste selfie i Oslo-sommeren min

IMG_6321 IMG_6325

Hentet Mushu i Bergen og spiste sushi som jeg hadde cravet hver eneste dag siden jeg dro fra OsloIMG_6373IMG_6374

Feirte bursdagen min med familien min og Robert som jeg ser alt for sjelden nå som han bor i Cali

IMG_6434 IMG_6436

Vi tilbragte en veldig fin helg på hytta

IMG_6515 IMG_6525 IMG_6570 IMG_6591 IMG_6598  IMG_6603 IMG_6638 IMG_6641

IMG_6657 IMG_6661

Jeg fikk endelig opp Thailand-bildene på veggenIMG_6563 Jeg prøvde å friske opp gitarferdighetene og fikk Nespresso Citiz til bursdagsgave

IMG_6540 IMG_6535

Selv om det er drepende kjedelig å bo her er det utrolig fint…IMG_6533 Men så ble Oslo-savnet for stort, og det ble en langweekend her…

IMG_6717IMG_6724 IMG_6728 IMG_6736

Sightseeing in Pattaya: Big Buddha, Buddha Mountain and Pattaya Floating Market

FacebookTwitterStumbleUpon

Forigårs (22. desember) var det litt overskyet, så vi bestemte oss for å bruke dagen på å se “alt” som er å se i Pattaya-området. Vi ruslet bort i gaten og fant en baht-buss som vi forhandlet frem en pris med for å kjøre oss til Big Buddha, Buddha Mountain og Floating Market, vente på oss, og kjøre oss hjem igjen etterpå. (Dette endte opp å koste oss 700 baht, eller 157 NOK)

Først gikk turen til Big Buddha som ligger nærmest. Det er først og fremst en veldig stor buddhastatue i gull på toppen av en liten haug/fjell, omringet av mange mindre. Det er en turistattraksjon, men også et religiøst sted buddhistene drar for å tenne lys/røykelse og tilbe.

IMG_3296 IMG_3314 IMG_3316 IMG_3337 IMG_3344

IMG_3343

Etter Big Buddha dro vi til Pattaya Floating Market. Det er et stort marked som – surprise, surprise – er flytende. Så da vi kom dit leide vi båt som padlet oss gjennom hele markedet. En kan også gå, men for den ultimate opplevelsen annbefaler jeg absolutt båt. Varene på markedet i seg selv er egentlig ikke noe spesielt (har du sett ett marked i Pattaya har du sett alle siden alle har samme varer mer eller mindre), men markedet i seg selv er absolutt verdt å få med seg.

IMG_3377 IMG_3378 IMG_3390 IMG_3391 IMG_3398 IMG_3400 IMG_3403

 

Til slutt etter Pattaya Floating Market dro vi til Buddha Mountain som er en buddha i gull på en fjellvegg. Det var et stykke å kjøre, og det var langt innover og inn i ingenmannsland. Men når vi endelig kom frem var det virkelig helt forbløffende. Det var helt enormt, og bildene som jeg hadde sett på nettet fra før av var ikke i nærheten av å gi ett inntrykk av hvordan det faktisk ser ut. Det er virkelig noe som må sees, for det er umulig å forstå hvor storslagent det faktisk er. Jeg driver og redigerer på en video av første uken her, så når den kommer opp gir det kanskje ett litt bedre inntrykk av størrelsen, og også hvordan de andre attraksjonene er.

IMG_3436

Så nå håper jeg alle har en super julaften så langt (eventuellt romjul om du leser dette senere), og koser deg kjempemye med familie, venner, bekjente eller alene 🙂 Jeg driver å gjør meg klar for julefeiring her på Bayleaves nå. Jeg drar videre i morgen tidlig, så dette er også siste kvelden i Jomtien/Pattaya.

GOD JUL!